Ανακοίνωση πριν την 2η Κυριακή

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου Ειρηνούπολη, Νάουσα, Ανθέμια είμαστε ΕΝΑ ΜΑΖΙ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα.
Σήμερα είναι ημέρα γιορτής.
Σήμερα γινόμαστε πραγματικά όλοι ΕΝΑ!
Την Δευτέρα ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι και θα είμαστε όλοι μαζί, να δουλέψουμε για τον Δήμο Νάουσας, για τον τόπο που αγαπάμε.
Λίγο πριν κόψουμε το νήμα, έχω να θυμηθώ πολλά:
Στην αρχή, την αγωνία των φίλων, συγγενών, γνωστών για το αύριο του Δήμου μας, γιατί έτσι ξεκίνησαν όλα. Συναντούσα δυσαρεστημένους και απογοητευμένους ανθρώπους κι όλους με την ίδια αγωνία. Το μέλλον αυτού του τόπου. Ακούγοντας όλα αυτά και έχοντας πάντα στην συνείδηση μου το αίσθημα προσφοράς προς το κοινό καλό αναρωτήθηκα πώς μπορώ να είμαι απών από τον τόπο που αγαπώ; Πώς μπορώ, να μην συνεισφέρω στο να γίνουν καλύτερα τα πράγματα στον τόπο που γεννήθηκα και έχω μέσα στην καρδιά μου! Τα τελευταία 15 χρόνια ζω κάθε μέρα συμβουλεύοντας νέους κυρίως ανθρώπους να στήσουν πλάτη για αυτό τον τόπο. Να στήσουν πλάτη για την Ελλάδα. Πως θα μπορούσα εγώ να γυρίσω την πλάτη μου όταν μου ζητήθηκε να βοηθήσω. Με αυτές τις σκέψεις στέκομαι μπροστά σας σήμερα και με αυτές θα συνεχίσω.
Έτσι γεννήθηκε η ομάδα μας. Εμείς όλοι στο ΕΝΑ ΜΑΖΙ. 120 άνθρωποι με τις οικογένειές μας, τους φίλους και τους εθελοντές, η ομάδα των Ναουσαίων από τον Κοπανό, την Επισκοπή, τα Λευκάδια, την Μαρίνα, τα Πολλά Νερά, τα Μονόσπιτα, την Χαρίεσσα, το Αγγελοχώρι, τα Ζερβοχώρια, τον Αρχάγγελο, τον Πολυπλάτανο, το Αρκοχώρι, το Γιαννακοχώρι, το Ροδοχώρι, τον Στενήμαχο και την ΝΑΟΥΣΑ! Σας ευχαριστώ όλους, έναν έναν ξεχωριστά και όλους μαζί που πιστέψατε σε εμένα και την ομάδα μας, στο σχέδιο και τα όνειρά μας. Και η ομάδα μας, ναι αγαπητοί έχει και μέλλον και παρελθόν.
Είναι και άνθρωποι που προέρχονται από άλλες παρατάξεις και νέοι που πρώτοι φορά επιλέγουν να ασχοληθούν με τα κοινά.
Και εδώ είναι η δεύτερη διαφορά που έχουμε με τους άλλους συνδυασμούς. Όλα τα 120 μέλη του ΕΝΑ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τις εκλογές. Θα είναι η δεξαμενή σκέψης μας που θα τροφοδοτεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας. Κανείς δεν μένει πίσω και όλοι μαζί προχωράμε.
Αγαπητές φίλες και φίλοι, κατά την προεκλογική περίοδο ακούσαμε και άκουσα πολλά:
Λένε για μένα ότι είμαι ξενόφερτος. Ότι επειδή εργάστηκα εκτός Νάουσας δεν μπορώ να έχω τα ίδια δικαιώματα με όσους δεν φύγανε από τον Δήμο. Ζητώ σήμερα από κάθε φοιτητή, κάθε εργαζόμενο εκτός του Δήμου μας, κάθε οικογένεια που έχει κάποιο μέλος να έχει βρει δουλειά εκτός Δήμου να δώσει την απάντησή της σε αυτό τον γεωγραφικό φασισμό. Διότι περί γεωγραφικού φασισμού πρόκειται. Πρόκειται για μία άγρια φασίζουσα λογική εσωστρέφειας που κατατρώει τον τόπο μας πολλά χρόνια τώρα. Και σας λέω καθαρά. Έχω τα ίδια δικαιώματα με όλους τους συνδημότες. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ. Και θα ζήσω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα εδώ προσφέροντας για τον τόπο μας. Κανείς δεν μπορεί να μου το απαγορέψει αυτό, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν.
1. Λένε για εμάς ότι είμαστε το «παλιό». Το μόνο παλιό που υπάρχει στον συνδυασμό μας είναι η νοσταλγία μας για την παλιά αίγλη του Δήμου Νάουσας, αυτή που μας δίνει έμπνευση για να την μετατρέψουμε σε εξελιγμένη, ανανεωμένη και σύγχρονη προς όφελος κάθε πολίτη. Αλήθεια κάποιοι γνωρίζουν ιστορία; Γνωρίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη που είχε αυτός ο τόπος; Μάλλον δεν την γνωρίζουν! Γιατί τεχνηέντως αυτό που μονάχα τους ενδιαφέρει είναι να αποδομήσουν και να απαξιώσουν τους παλιούς τους αντιπάλους, σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από το 2014. Και όμως πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια! Ποιος λοιπόν κοιτάει στον παλιό και όχι μπροστά! ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
Και γιατί έγινε αυτό. Επιτρέψτε μου με πέντε λέξεις να προσπαθήσω να σας περιγράψω το πως σκέφτεται ο αντίπαλος. Πριν 5 χρόνια κατέβηκε στον πολιτικό στίβο ως το αντίπαλο δέος του τότε Δημάρχου κ. Καραμπατζού. Η Νάουσα τον επέλεξε και επί μια πενταετία βιώσαμε όλοι τις άγριες προσωπικές επιθέσεις που γινόντουσαν καθημερινά στο Δημοτικό συμβούλιο.
Σήμερα το 2019 ο κύριος Καραμπατζός έχει σταματήσει την πολιτική του καριέρα. Συνεχίζει όπως ο ίδιος δήλωσε ως ενεργός πολίτης του Δήμου, και ο δήμαρχος συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στον κύριο Καραμπατζό θεωρώντας ότι είμαστε ακόμα στο 2014. Για όνομα του θεού, στο 2019 βρισκόμαστε. Φτάνει πια αυτός ο διχασμός.
Και ξέρετε γιατί επιμένει η νυν διοίκηση στον διχασμό με τον κ. Καραμπατζό. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν υπάρχει αυτός ο διχασμός και η ίδια δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και αν υπάρχουν προβλήματα, παραλήψεις, ή ακόμα και σκάνδαλα τόσο στην σημερινή όσο και στην προηγούμενη διοίκηση αυτά είναι ζητήματα άλλων φορέων. Θα είμαστε εμείς που θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Όπου και όσο χρειαστεί. Γιατί είναι σωστό να γίνει η κάθαρση παντού. Και στην διαχείριση των ακινήτων, και στις απευθείας αναθέσεις, και στα δώρα προς ημετέρους. Αλλά όχι μία κάθαρση που την λέμε για να την εκμεταλλευόμαστε πολιτικά. Παρά μόνο γιατί το εννοούμε. Γιατί η διαφθορά και η αναξιοκρατία παύει την Κυριακή.
Όχι φίλες και φίλοι. Επέλεξα να μην μπω στο ριγκ της κοκορομαχίας με τον νυν δήμαρχο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω μόνο την Νάουσα. Δεν στέκομαι μπροστά σας ως μονομάχος του κυρίου Κουτσογιάννη. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για αυτόν. Στέκομαι μπροστά σας μόνο για να συνομιλώ μαζί σας. Και σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας. Γιατί θέλω να είμαι ο Δήμαρχος που θα κάνει την δουλειά και όχι ο δήμαρχος που κάνει τις δουλειές του. Γιατί η περιουσία του Δήμου ανήκει σε όλους μας και δεν είναι το ξέφραγο αμπέλι που κάποιοι εκμεταλλεύονται.
Και ξέρετε γιατί ο νυν Δήμαρχος επιλέγει αυτή την πόλωση. Γιατί πολύ απλά θέλει να αηδιάσει τόσο η κοινωνία και να μην πάει να ψηφίσει. Γιατί θέλει να πάνε στην κάλπη μόνο οι ελεγχόμενοι από αυτόν και την παρέα του. Όχι αγαπητέ. Σας καταλάβαμε. Την Κυριακή επιλέγουμε εμείς και δίνουμε δυνατά το παρόν συμμετέχοντας στο μέλλον μας. Δεν θα μας κοροϊδέψτε ακόμα μία φορά. Σας μάθαμε πια.

Γιατί εγώ αγαπητοί φίλοι και φίλες σας ζητώ με τιμή την ψήφο σας χωρίς δεκανίκια. Δεν έβγαλα εγώ τους σκελετούς από την ντουλάπα για να πιω καφέ μαζί τους και να με βοηθήσουν. Όσα φορτηγά υποσχέσεων και αν φέρνουν, τα Ανθέμια, η Ειρηνούπολη και η Νάουσα δεν ξεπουλιέται σε κανέναν. Οι Ναουσαίοι και οι Ναουσαίες έχουμε την τιμή μας. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Σήμερα τα προβλήματα είναι και άλλα και πολλά.
Σήμερα γνωρίζουμε ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχθηκαν. Έχουμε ακούσει και δει τα προγράμματα όλων των παρατάξεων. Υπάρχουν εξαιρετικές ιδέες σε όλους τους χώρους. Και συνεχίζουμε. Σήμερα έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται επάξια πέντε παρατάξεις. Θα πρέπει όλες οι παρατάξεις να έχουν ισότιμο λόγο αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε κάτι για αυτό τον τόπο.
Σας υπόσχομαι ότι θα διαφυλάξω αυτή την αρχή και θα είμαι ο θεματοφύλακας της επιλογής της δημοκρατικής ισότητας όλων των συνδυασμών. Όλων των δημοτικών συμβούλων.
Και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλες τις παρατάξεις για τον αγώνα που δώσανε και τις σκέψεις με τις οποίες τροφοδότησαν την προεκλογική περίοδο. Συγχαρητήρια στον Θωμά, τον Νίκο, την Ίλια και τον Σταύρο, τον Γιάννη που για μένα προσωπικά ο ίδιος και η ομάδα του αποτέλεσαν την πιο δυνατή έκπληξη των εκλογών.
Τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής καταδεικνύουν ισοκατανομή δυνάμεων στους δύο πρώτους συνδυασμούς, ένας από τους οποίους είμαστε κι εμείς και επάξια εκπροσώπηση των άλλων συνδυασμών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Και ξέρετε, αγαπητές φίλες και φίλοι, αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα διαφορετικό Δημοτικό Συμβούλιο. Απαιτεί συναίνεση, συνεργασία και δεν επιτρέπει απόλυτη συμπεριφορά και εγωισμό.
Είναι η ευκαιρία του τόπου, να αλλάξει πορεία να συνεργαστούμε όλοι δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας και να προοδεύσουμε όλοι!
Και είμαι εδώ για να δηλώσω σε όλες και σε όλους σας ότι χωρίς εγωισμούς και διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, μπορώ να συνεργαστώ με όλες και με όλους, μπορώ να εγγυηθώ την ομαλότητα της διοίκησης την επόμενη μέρα.
Για εμένα και εμάς στο ΕΝΑ ΜΑΖΙ μετά την Κυριακή δεν θα υπάρχουν άλλες παρατάξεις, ο στόχος μας θα είναι να ακουγόμαστε ισάξια και να μπορούμε να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Γιατί εμείς μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα και από την οπτική των άλλων. Πως μπορεί όμως να δει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι ο Κύκλωπας; Γιατί αυτή είναι η λογική της άλλης πλευράς. Πως θα δοθεί ο απαραίτητος πολιτικός αέρας σε όλους όταν ακόμα και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να αναπνεύσουν ελεύθερα. Πως θα διοικηθεί ο Δήμος χωρίς εργαλεία συναίνεσης και συνεργασίας.
Σας υπόσχομαι όλες και όλους ότι είμαι εδώ και είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την ιστορία του τόπου. Να επαναφέρουμε την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στους συμπολίτες μας. Γιατί έχουμε σχέδιο και όραμα!
Γιατί όχι φίλες και φίλοι. Δεν είμαστε το παλιό. Ερχόμαστε από το μέλλον και είμαστε εδώ για να πάμε τα πράγματα λίγο πιο μπροστά.
Με φαντασία και έμπνευση, με σχεδιασμό που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, τηρώντας τις ηθικές αξίες μας, για να κάνουμε τον Δήμο Νάουσας έναν σύγχρονο Δήμο!
Για την Νάουσα που αγαπάμε.
Υπόσχομαι πως θα είμαι εδώ για όλους σας και για τον καθένα ξεχωριστά.
Γιατί την Κυριακή θα κερδίσουμε όλοι μαζί. Δεν είναι οι υποψήφιοι που έχουν αξία. Η ψήφος σας είναι που έχει αξία. Η ψήφος σας είναι η δύναμη του τόπου για την Δευτέρα. Η συμμετοχή σας είναι που αξίζει. Σας καλώ όλους μαζί να δώσουμε δυναμικό παρόν την Κυριακή στην κάλπη και να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι δεν πάει άλλο.
Με αυτή την δύναμη θα προχωρήσουμε όλοι μαζί την Δευτέρα Έτσι θα γιορτάσουμε την αλλαγή της σελίδας στον Δήμο μας.
Για την μητέρα και πατέρα μας. Για τον γιο και την κόρη μας. Για τις ζωές μας. Για τα Ανθέμια, την Ειρηνούπολη και την Νάουσα.
Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!!

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.