Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείου το σύστημα ευφυούς άρδευσης για την διαχείριση και εξοικονόμηση του αρδεύσιμου νερού σε χώρους πρασίνου και κοινόχρηστους χώρους του δήμου, προϋπολογισμού 233.494 €

Εγκρίθηκε από το #χρηματοδοτικό_εργαλείο» του #Πράσινου_Ταμείου» η πρόταση του #Δήμου_Νάουσας που αφορά στο σύστημα #ευφυούς_άρδευσης για την διαχείριση και #εξοικονόμηση του #αρδεύσιμου_νερού σε χώρους πρασίνου και κοινόχρηστους χώρους του δήμου, προϋπολογισμού 233.494 €.
Με αφορμή την έγκριση της πρότασης ο #Δήμαρχος_Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του Δήμου μας, καθώς για ακόμη μια φορά η προσπάθεια των υπηρεσιών μας δικαιώθηκε, φέρνοντας στον Δήμο Η.Π. Νάουσας ακόμη ένα σημαντικό ποσό μέσα από την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, που αφορά στην εξοικονόμηση του αρδευτικού νερού για το αστικό πράσινο. Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αυτή, αφορά στην προμήθεια ολοκληρωμένου, κεντρικά διαχειριζόμενου συστήματος αυτοματοποιημένης άρδευσης, το οποίο θα αναβαθμίσει τις υφιστάμενες υποδομές και θα συμβάλλει στην βελτίωση των χώρων αστικού πρασίνου του Δήμου, καθώς επίσης θα μειωθεί και η αλόγιστη κατανάλωση νερού μέσω της εξοικονόμησης σε ενέργεια και νερό».
Τα σημεία στα οποία ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος δράσης του Δήμου σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος είναι:
*Δημοτικό Πάρκο Νάουσας
*Άλσος Αγίου Νικολάου
*Γήπεδο Νάουσας
*Πλατεία Καρατάσιου
*Γήπεδο Αγγελοχωρίου
*Άνω Ζερβοχώρι
Σταδιακά, γίνεται προσπάθεια ένταξης όλων των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και πλατειών σε αντίστοιχα προγράμματα, ώστε να εφαρμοστεί καθολικά το σύστημα τηλεμετρίας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.