Ενημέρωση για τα 3-5 Πηγάδια στους φορείς της Νάουσας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ
Την προηγούμενη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, ήρθε για τρίτη φορά την τελευταία διοικητική περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο, το ζήτημα της μακροχρόνιας μίσθωσης των 3-5 πηγαδιών.
Για ακόμα μία φορά, το δημοτικό συμβούλιο δεν κατάφερε να καταλήξει σε κάποια απόφαση.
Αποσύραμε το θέμα και ζήτησα συμβούλιο των αρχηγών των παρατάξεων, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο δημάρχου.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Συμμετείχαν οι τρεις από τις τέσσερις παρατάξεις αφού ο “κοινός τόπος” δήλωσε αδυναμία την συγκεκριμένη ώρα τόσο δια ζώσης όσο και για εξ αποστάσεως συμμετοχή. Ούτε ο αρχηγός, ούτε κάποιος άλλος εκπρόσωπος της συγκεκριμένης παράταξης δεν κατάφερε να συμμετέχει.
Ομολογώ ότι στην συνάντηση που είχαμε εγώ προσωπικά, η κα Ιωσηφίδου και ο κ. Λακηνάνος διατυπώθηκαν ακόμα μια φορά οι απόψεις των παρατάξεων χωρίς να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό βήμα σύγκλισης μεταξύ μας.
Έτσι, προχωρήσαμε ως διοίκηση του Δήμου μας, σε κάλεσμα όλων των συλλόγων της Νάουσας.
Γιατί όλων των συλλόγων; Επειδή πολύ απλά, λόγω της πανδημίας είναι αδύνατο να κάνουμε ανοικτή συγκέντρωση όλων των δημοτών, λόγω των υγειονομικών μέτρων. Θεωρούμε ότι καλώντας τους εκπροσώπους των συλλόγων της Νάουσας υπάρχει μια αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των κυττάρων της πόλης. Δυστυχώς, ακόμα μια φορά δύο παρατάξεις δεν συμμετείχαν στην συζήτηση αυτή λόγω κωλύματος των αρχηγών τους. Τόσο ο κ. Κουτσογιάννης όσο και η κα Ιωσηφίδου ήταν απόντες. Αντίστοιχα, κανένας εκπρόσωπός τους δεν πέρασε το κατώφλι της συζήτησης με όλους τους φορείς παρόντες.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Ο διάλογος όμως ήταν άκρως επικοδομητικός και ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Αν σε μία συζήτηση τριών ωρων τόσοι Ναουσαίοι διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, αφετηριών, σκέψεων καταφέραμε να συνεννοηθούμε και να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, είναι γιατί μας ενώνει η διάθεση να επικοινωνήσουμε, με σκοπό, το κοινό καλό και το μέλλον του χιονοδρομικού μας κέντρου. Το θέμα, έπειτα από μια κοινή σκέψη όλων μας, θα επανέλθει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο πιο ισχυρό. Μόνο όμως αν καταφέρουν 33 δημοτικοί σύμβουλοι να αντιμετωπίσουν το ζήτημα πέρα και πάνω από πολιτικές πεποιθήσεις, παραταξιακα συμφέροντα, προσωπική οπτική ή ακόμα και μικροσυμφέροντα θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στην συζήτηση της Πέμπτης, όπως επίσης και την παράταξη της ΛΑΣ. Είναι πραγματικά σημαντικό για κάθε δήμαρχο να έχει άμεση επικοινωνία και ανοικτό διάλογο με την κοινωνία για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Η προσπάθεια συνεχίζεται από όλους μας.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.