Επέτειος του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νάουσας

Με επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 9 Μαΐου, οι εκδηλώσεις για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νάουσας, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολου Βεσυρόπουλου ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης και της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.
Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χώρο Θυσίας τελέστηκε Τρισάγιο και ακολούθησε η ρίψη στεφάνου στο βάραθρο της Αράπιτσας από τον κ. Βεσυρόπουλο και την κ. Αγγελοπούλου και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο από τους επισήμους, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα η αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών από τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα».
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας, ιστοριοδίφης Δημήτρης Ευαγγελίδης, Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας.
Στις επετειακές εκδηλώσεις την Μακρυνίτσα τραγούδησε το Μουσικό Σωματείο “Ωδείο Ναούσης” ενώ συμμετείχαν και μέλη – χορευτές του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες».
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαιτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη υποδέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Αγγελοπούλου για την παρουσία της στην πόλη και στις επετειακές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος, καθώς και για τη στενή συνεργασία η οποία οδήγησε στην απόφαση της Επιτροπής να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα του Δήμου με τον τίτλο “Ιχνηλατώντας τα χνάρια της παράδοσης της Νάουσας. «Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να αναδείξουμε τις ρίζες μας, να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον και να ενδυναμώσουμε την ταυτότητα μας τόνισε ο κ. Καρανικόλας.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Στη Νάουσα σκέφτηκαν με αυτή την πρόταση να προβάλλουν το παρελθόν, να δείξουν όλα τα επιτεύγματα αυτού του τόπου που είναι ουσιαστικά επιτεύγματα των ανθρώπων. Γι αυτό λέω ότι είναι η επιτομή της στρατηγικής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, το να μνημονεύουμε το παρελθόν, να μαθαίνουμε από τα προηγούμενα και αυτά να μας δίνουν αφορμή να προχωρήσουμε τη ζωή μας στο μέλλον».
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη επισκέφτηκε επίσης το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας και τη φωτογραφική εγκατάσταση στα νερά της λίμνης της φωτογράφου Κατερίνας Καμπίτη, τη Σχολή του Αριστοτέλη όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Οινοποιείο – Αμπελώνα «Κτήμα Κυρ Γιάννη», στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.