Παγκόσμια ημέρα των γυναικών

Σήμερα 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας είχα την χαρά να παρακολουθήσω την ενδιαφέρουσα ημερίδα που οργάνωσαν μαθήτριες και μαθητές του 1ου Λυκείου της Νάουσας.
Τα παιδιά απέτισαν φόρο τιμής στην ημέρα αυτή και εξέφρασαν τους προβληματισμούς για την «ισότιμη» παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.
Τους αξίζουν θερμάσυγχαρητήρια!
Η ημέρα αυτή, είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.
Παρά τα βήματα όμως που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γυναικεία ισότητα, σε αρκετές ακόμα χώρες ο ρόλος της γυναίκας είναι υποβαθμισμένος.
Στη σημερινή εποχή, η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα και δυστυχώς γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θύμα βίας.
Ο αγώνας των γυναικών παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ.
Οφείλουμε ως κοινωνία καθημερινά να αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και της κακοποίησης των γυναικών, να σεβόμαστε τις γυναίκες, να τις εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην δημοκρατία και την ίδια τη ζωή!
Ο σημερινός εορτασμός έχει λοιπόν και το νόημα να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι έχουμε καθήκον να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, για μια κοινωνία πλήρους και ουσιαστικής ισότητας και ισονομίας, χωρίς στερεότυπα.
Χρόνια πολλά στη μάνα, τη σύζυγο, την αδερφή, τη συνεργάτιδα…
Σας οφείλουμε πολλά!
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.