Συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Νάουσας για την μάυρη επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων

Στη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψης του δημαρχείου προχώρησε σήμερα το βράδυ ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, ως συμβολική κίνηση τιμής και σεβασμού για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Το Δημαρχείο της Νάουσας θα παραμείνει φωταγωγημένο με κόκκινο χρώμα έως τα μεσάνυχτα, συμβολίζοντας το αίμα των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας.
Ο συμβολισμός του πένθους της Γενοκτονίας αποσκοπεί στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ώστε να μην ξεθωριάσει και να παραμείνει ζωντανό στις σελίδες της ιστορίας και στις καρδιές όλων, το ματωμένο δράμα των Ποντίων.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Στην έναρξη της συμβολικής φωταγώγησης παρέστησαν ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δώρα Μπαλτατζίδου, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Τζουβάρας και Αντώνης Καραγιαννίδης, o Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Τόσιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας Κώστας Χατζηστυλλής και ένα ζευγάρι Ποντίων 4ης και 5ης γενιάς με αυθεντικές ποντιακές φορεσιές.
Επισημαίνεται ότι σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας Δώρα Μπαλτατζίδου κατέθεσαν, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνι στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων που βρίσκεται στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.