Συμμετοχή στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα ζητήματα που τέθηκαν είχαν να κάνουν με το προσωπικό των Δήμων που έχει κυριολεκτικά αποδεκατιστεί. Με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης. Όπως επίσης και για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στην όντως αναγκαία μεταρρύθμιση των τριών επίπεδων διακυβέρνησης της χώρας. Το πέρασμα δηλαδή από την τοπική αυτοδιοίκηση στην τοπική διακυβέρνηση.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Σημαντικές ήταν επίσης οι ειδήσεις για ενίσχυση της χρηματοδότησης του προγράμματος “Τρίτσης”, η αλλαγή του μοντέλου χρηματοδότησης των Δήμων και βέβαια ιδιαίτερα θετική ήταν η είδηση από το στόμα του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Πιερακάκη για ενίσχυση των ΟΤΑ με 320 εκατ. Ευρώ για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους. Είναι ρεαλιστικός ο στόχος απορρόφησης 1 εκατ. Ευρώ από τον Δήμο μας. Ήδη κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση ωριμάζοντας τις αναγκαίες μελέτες.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Τέλος, τα συνέδρια αυτά, είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για επικοινωνία όλων των συναδέλφων από τους Δήμους της χώρας. Όπως π.χ. με τον δήμαρχο Σιντικής κ. Δομουχτσίδη που αν και αποφασίσαμε την αδελφοποίηση των Δήμων μας, ο κορονοϊός δεν μας επέτρεψε ακόμη να το γιορτάσουμε όπως του αξίζει.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.