Σύμβαση για την ανάπλαση του κέντρου της Νάουσας στα πλαίσια του προγράμματος “Open Mall”

Υπογράψαμε σήμερα την σύμβαση για την ανάπλαση του κέντρου της Νάουσας στα πλαίσια του προγράμματος “Open Mall” προϋπολογισμού 1.240.000 Ευρώ.
Η κύρια περιοχή παρέμβασης βρίσκεται στις οδούς Βλάχου, Σολωμού και Παναγούλη.
Αν και δημοσιεύθηκε σήμερα το δελτίο τύπου του Δήμου, όπου αναλύονται τα χαρακτηριστικά του έργου, θα ήθελα να σταθώ σε μερικά βασικά σημεία του έργου με ένα προσωπικό σχόλιο.
Η μελέτη του έργου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί της θητείας μας και μάλιστα πέρα από τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, και την ΔΕΥΑΝ, το έργο υποστηρίχθηκε και από τον αρχιτέκτονα κ. Φωτιάδη στα πλαίσια της συνεργασίας του μαζί μου. Τους ευχαριστώ όλους για την επιμελή εργασία τους.
Τα στοιχεία του έργου, έχουν τις ακόλουθες βασικές αρχές του τόπου. Η αρχοντιά της Νάουσας στην επιλογή των υλικών και την αρχιτεκτονική μελέτη (ίσως κάποιοι αναγνωρίσαν στοιχεία από το Ταράμπουλο της Μπούλας στις κατόψεις των πεζοδρόμων), ο βιοκλιματικός σχεδιασμός και η ανάγκη για ασφαλή διέλευση στα χιόνια του χειμώνα, αλλά και η προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, η ελεύθερη πρόσβαση για όλους (έξυπνες διαβάσεις για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ).
Τέλος, άξιο αναφοράς είναι επίσης το ότι επιλέχθηκε ένα σύστημα φωτισμού του κέντρου που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την εμπορικότητα των οδών.
Απαιτείται υπομονή το επόμενο διάστημα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες από όλους μας.
Σε επόμενη φάση θα δημοπρατηθεί η επέκταση των παρεμβάσεων προς την πλατεία Καρατάσου.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.