Σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

✅Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας
✅“Για πρώτη φορά επί της διοίκησής μας και μετά από πολλά χρόνια γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα στην υλοποίηση των υποδομών για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας”
«Το ζήτημα της διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί από την αρχή της θητείας μας με ιδιαίτερη ευαισθησία αφενός σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των δημοτών μας και αφετέρου στην τήρηση και εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Για πρώτη φορά επί της διοίκησής μας και μετά από πολλά χρόνια γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα στην υλοποίηση των υποδομών για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας.
Νιώθουμε ικανοποίηση που προχωράμε σε ένα τόσο σημαντικό έργο, που θα ανακουφίσει σημαντικά τον δήμο μας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, αυτό που οφείλω να τονίσω είναι ότι το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι ένα από τα κυρίαρχα ζήτημα παιδείας. Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδι που μπορεί να το βαρεθούμε και να το εγκαταλείψουμε, αλλά έχουν δικαιώματα όπως όλα τα όντα σε αυτόν τον πλανήτη. Η απόκτηση των ζώων συντροφιάς έχει ευθύνη και θα πρέπει να γίνεται απολύτως συνειδητά ακολουθώντας πιστά τα απαραίτητα για τη φροντίδα τους, όπως εμβολιασμός και στείρωση», δήλωσα, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας και διαχείρισης αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς, Βασίλη Τζουβάρα, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Γαβριήλ Τσαρνούχα.
Πιο αναλυτικά, το έργο αφορά στην κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε γήπεδο, που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τ.Κ. Πολυπλατάνου, προκειμένου να φιλοξενήσει αδέσποτα ζώα, ενώ το κτίριο θα διαθέτει και κτηνιατρείο, που είναι απαραίτητο για την περίθαλψη των ζώων.
Ειδικότερα, το κτίριο θα περιλαμβάνει:
1. Γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως, εμβαδού 15,20μ2
2. Αίθουσα προσωπικού, εμβαδού 12,80 μ2
3. Αποθήκη τροφών και υλικού, εμβαδού 8,00μ2
4. Αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, με τα σχετικά σκεύη και είδη εστιάσεως των ζώων και πλυντηρίου αυτών, εμβαδού 8,00μ2
5. Αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, εμβαδού 16,00μ2
6. Κτηνιατρείο, εμβαδού 24,60μ2
7. Τμήμα Φιλοξενίας ζώων εμβαδού 160,72 μ2, που θα περιλαμβάνει δεκαέξι (16) αίθουσες διαμονής φιλοξενούμενων ζώων με τον προαύλιο χώρο ασκήσεως.
Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 402.811,97€, με το ποσό των 328.811,97€ από πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και από πόρους του Δήμου με το ποσό των 74.000€. Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει επτά μήνες.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.