Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο για θέματα Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 6 Αυγούστου, στο γραφείο του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, κατά την οποία αποφασίστηκαν αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης και πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών, σύμφωνα και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση (έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς -ΦΕΚ 138/5-8-2021).
➡Ειδικότερα, από σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 06:00, απαγορεύεται η μετακίνηση και η ελεύθερη κατασκήνωση σε όλες τις δασικές περιοχές του Βερμίου (Τρία Πέντε Πηγάδια, «Μπάρα», «Πάτωμα», «Πριόνια», «Μουντάκι», «Μπαλκόνι» κλπ) ενώ αποφασίστηκε το κλείσιμο του κάμπινγκ της Γραμμένης και αυξημένη επιφυλακή και επαγρύπνηση σε όλες τις δασικές περιοχές της Νάουσας και των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και αυξημένη περιφρούρηση και με ομάδα εθελοντών στον Άγιο Νικόλαο, σε εξωκκλήσια, στο Κουκούλι κ.ά.
➡Στη σύσκεψη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νάουσας Βασίλης Παυλίδης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νάουσας Δημήτρης Κουτσιούμπας, ο Δασάρχης Νάουσας, Γιώργος Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Αδαμίδης, Δώρα Μπαλτατζίδου και Βασίλης Τζουβάρας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Τασιώνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας Κώστας Χατζηστυλλής και υπηρεσιακοί παράγοντες αρμόδιοι για θέματα πολιτικής προστασίας.
➡Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Νάουσας έχει θέσει σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής όλες τις υπηρεσίες του, τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων και Ομάδα Εθελοντών (τόσο για την συνδρομή σε περιφρούρηση περιοχών όσο και εθελοντές που κατέχουν στη διάθεσή τους βυτία).
Επίσης, οι υδροφόρες του Δήμου και της ΔΕΥΑΝ βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε σημεία που επιτρέπουν την τάχιστη επέμβαση τους, σε πλήρη συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία και το Δασαρχείο.
👉Ο Δήμος Νάουσας έχει θέσει όλες τις υπηρεσίες του σε εγρήγορση και σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής και ζητά τη συνδρομή των πολιτών σε ό,τι αφορά στην τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία.
👉Για άμεση ενημέρωση και επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες οι πολίτες μπορούν να καλούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή το 112 (για επείγουσες κλήσεις, χωρίς σήμα) το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας στο τηλ. 23320 52560 ή στο 100 και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Παύλο Αδαμίδη (κινητό τηλέφωνο 6974 149784).
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.