Την διαδικτυακή ενότητα “Pure Naoussa” θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Νάουσας

Την διαδικτυακή ενότητα «Pure Naoussa – Καθαρή Νάουσα» στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του (naoussa.gr) θέτει σε λειτουργία από σήμερα ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας.
Με την συμμετοχή και την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού και του πολιτισμού, στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάδειξη του Δήμου Νάουσας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού, που διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα και ειδικότερα το καθαρό περιβάλλον, την καθάρια ατμόσφαιρα, τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές τόσο στον ορεινό όγκο του Βερμίου όσο και στις πεδινές περιοχές, που αποτελούν στο σύνολο τους μοναδικά «δώρα» της φύσης και της υπαίθρου στον όμορφο αυτό τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Νάουσα, με τα ιστορικά της μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν ορόσημο της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα τη Σχολή του Αριστοτέλη, τους Μακεδονικούς Τάφους και το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, σε συνδυασμό με την νεότερη ιστορία της, ως ηρωική πόλη και βιομηχανικό κέντρο, καθώς και με την έντονη παράδοση και τον πολιτισμό της, ελκύει το ενδιαφέρον των ταξιδευτών. Στα χαρίσματα αυτού του τόπου έρχονται να προστεθούν τα ξεχωριστά και ανώτερης ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα φημισμένα κρασιά με «ναυαρχίδα» το ξινόμαυρο κρασί, τα εύγεστα, ποιοτικά φρούτα, όπως επίσης και τα βότανα, τα μανιτάρια και η τοπική γαστρονομία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πρώτη ενότητα της δράσης «Pure Naoussa» που αφορά στα μονοπάτια του Βερμίου έχουν συνδράμει σημαντικά οι λάτρεις του βουνού, αθλητικά σωματεία, αθλητές, εθελοντές και η δασική υπηρεσία, οι οποίοι με τον συντονισμό της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας χαρτογραφούν και σηματοδοτούν αυτήν την περίοδο τα ορεινά μονοπάτια, ώστε να πραγματοποιηθεί η σήμανσή τους και η τοποθέτηση πινακίδων με χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να ακολουθήσει η έκδοση έντυπων και ψηφιακών χαρτών.
Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής ενότητας «Pure Naoussa» επισημαίνει τα εξής:
«Η επόμενη μέρα από την καραντίνα λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας, εκτός των άλλων, μας βρίσκει στην προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το κομμάτι του τουρισμού. Επικεντρώνουμε, λοιπόν, τις προσπάθειές μας ώστε ο Δήμος Νάουσας και οι φυσικές ομορφιές του, να αναδειχθούν σε έναν ασφαλή προορισμό, που θα προσελκύσει νέους και παλιούς επισκέπτες.
Η περιοχή μας στηρίζεται στον εναλλακτικό και όχι στον μαζικό τουρισμό. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τους ταξιδευτές που θέλουν να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, να γευτούν τα περίφημα κρασιά στα οινοποιεία μας, τα νόστιμα φρούτα μας, αλλά και να βιώσουν την ιστορία μας στη Σχολή του Αριστοτέλη και στους αρχαιολογικούς μας χώρους, να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά καθώς και να απολαύσουν τη φύση είτε στις πεδινές περιοχές είτε διαβαίνοντας τα μονοπάτια του Βερμίου, τα οποία αυτήν την περίοδο χαρτογραφούμε για να διευκολύνουμε τους περιπατητές.
Με σεβασμό στο περιβάλλον και στην απλόχερη ομορφιά που μας χάρισε η φύση στον τόπο που ζούμε, επιδιώκουμε, λοιπόν, να προσελκύσουμε επισκέπτες που επιθυμούν να νιώσουν, να γευτούν και να απολαύσουν εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού, ξενοιασιάς και χαλάρωσης. Εκτός από τους ταξιδευτές, καλούμε και τους κατοίκους του Δήμου μας να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας».
Ακολουθεί το link της διαδικτυακής ενότητας «Pure Naoussa», η οποία θα εμπλουτίζεται τακτικά με προτάσεις για τουριστικές αποδράσεις:
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.