Χθες εγκαινιάσαμε την έκθεση, “Η ηρωική πόλη της Νάουσας ✧ 1822: Από την Επανάσταση στον ‘Χαλασμό”. Η έκθεση αυτή, είναι το αποτέλεσμα της πρώτης συνεργασίας του Δήμου Νάουσας με την Βουλή των Ελλήνων και την επιμελήθηκε η βιβλιοθήκη της Βουλής.
Στο περιστύλιο της Βουλής, δεσπόζουν από χθες τα κειμήλια από τα 200 χρόνια από τους αγώνες, τις θυσίες και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.
No photo description available.
Η έκθεση περιλαμβάνει τεκμήρια υψηλής ιστορικής αξίας, από τη συλλογή του Nαουσαίου κ. Τάκη Μπάιτση τον οποίο ευχαριστώ θερμά, και της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.
Για μένα προσωπικά, ήταν μία από της σημαντικότερες και πιο συγκινητικές στιγμές στην διάρκεια της θητείας μας.
Το ολοκαύτωμα της Νάουσας βρίσκει την θέση που του αρμόζει στα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.
No photo description available.
Μαζί με την Χίο και το Μεσολόγγι, οι θυσίες των προγόνων μας, ο Ηρωισμός των Ναουσαίων Γυναικών και Ανδρών αποτελούν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης.
Η Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά της Νάουσας στην πατρίδα θα κρατήσει επισκέψιμη την έκθεση για ικανό διάστημα, έτσι ώστε όλοι οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι επισκέπτες της Βουλής να συναντήσουν μέσα από τα ανεκτίμητα κειμήλια τον αγώνα και την αυτοθυσία των Ναουσαίων.
No photo description available.
Στον ναό της Δημοκρατίας, θα τιμάται τις επόμενες εβδομάδες η Νάουσα.
Ευχαριστώ από καρδιάς, όλους όσοι βρέθηκαν χθες στα εγκαίνια της έκθεσης. Τον συλλέκτη Τάκη Μπάιτση, όλους τους βουλευτές, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, όλους τους συντελεστές της έκθεσης από την Βουλή των Ελλήνων, τα μέλη του συλλόγου “Εν Αθήναις Ναουσαίοι”.
Μια από τις σημαντικότερες τιμές για την Νάουσα. Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές για μένα.
Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.