Δημοσίευση της Πόπης Θεοδωροπούλου

“Ενημέρωση: Ακολουθεί (μεγάαααλο σε έκταση) κείμενο!

-Προς τον κύκλο των χαμένων υβριστών των εκλογών στη γενέτειρά μου

Μένω μακριά τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια από τη γενέτειρά μου τη Νάουσα. Μια διαδρομή Νάουσας, Θεσσαλονίκης και Αθήνας πέρασε νεράκι, όπως περνούν και τα χρόνια…θα μου πεις «μαύρη πέτρα έριξες μην μιλάς, δεν βοήθησες, δεν ξέρεις…»

Στην Αθήνα είμαι η επαρχιώτισσα και στην Νάουσα η Αθηναία; Αν ζω μακριά δηλαδή και θέλω να βοηθήσω τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα θα μου βάλουν κάποιοι εμπάργκο; Θα με πολεμήσουν λυσσαλέα, θα μου πουν ότι είμαι με το παλιό επειδή ως δημοσιογράφος μιλούσα με τον δήμαρχο Καραμπατζό για θέματα του τόπου μας όταν εργαζόμουν στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» για χρόνια; Θα με πουν παλιό μυαλό επειδή ΔΕΝ στηρίζω την «αγρανάπαυση» του τόπου; Απλά αναρωτιέμαι…

Όλοι όσοι στηρίζουμε τον Νικόλα Καρανικόλα, δεν είμαστε το παλιό, εσύ κύκλε των υβριστών είσαι το παλιό που ρίχνεις τις λάσπες αλλά εν τέλει τις λούζεσαι, εσύ κύκλε των υβριστών έχεις την εμμονή να ρίχνεις μόνο στους άλλους τις ευθύνες. Και τελικά είσαι και ο μεγάλος χαμένος κύκλος αυτών των εκλογών…

Και τώρα στην ουσία.

Εκεί που γεννήθηκα, εκεί που αγαπώ, εκεί πάντα θα τριγυρίζω, έστω και στο μυαλό. Για να είμαι ειλικρινής την τελευταία 10ετια μόνο φευγαλέα επισκέπτομαι την πόλη 3-4 φορές το χρόνο και δεν είμαι περήφανη για αυτό, πιστέψτε με το εννοώ…
Μπορούσα να βοηθήσω, όχι μόνο εγώ από το δικό μου μετερίζι, πολλοί ακόμη που σήμερα βρισκόμαστε είτε σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και ανοίξαμε τα φτερά μας για να βρούμε αλλού δουλειές.

Δεν μας ζητήθηκε μεν όταν έπρεπε, αλλά οφείλαμε κι εμείς να τσιγκλίσουμε περισσότερο για να βοηθήσουμε…εμείς οι μακρινοί, νοσταλγοί και επισκέπτες…οι «δημότες» μόνο στα χαρτιά που παίρνουμε των ομματιών μας και θυμόμαστε τη Νάουσα μόνο σε εξορμήσεις, σε γιορτές, σε εκλογές…

Μεγαλώσαμε κι εμείς, μεγάλωσαν οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας, τα ανήψια μας περιμένουν κάτι καλύτερο, με αξιοπρέπεια και υπομονή….η πόλη και τα χωριά της πάντα εκεί, μας περιμένουν νωχελικά, σχεδόν αναστενάζοντας να μας υποδεχτούν και πάλι να μας ξεπροβοδίσουν…

Σε εσένα τον κύκλο των υβριστών αυτών των εκλογών – αφού μας θεωρείς, λοιπόν «ξένο» σώμα, όπως και τον Νικόλα Καρανικόλα που άφησε τη θέση του στο πανεπιστήμιο και τη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει τον τόπο του, (άρα και εμένα που χρόνια μένω μακριά από τη Νάουσα), ήρθε η ώρα λοιπόν, να σου πω ως ξένη για σένα…ως τουρίστρια …τι βλέπω τις σπάνιες φορές που έρχομαι στη γενέτειρά μου και θα ήθελα να αλλάξει:

-Βλέπω το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο να παραμένει κλειστό, να κινδυνεύει να γίνει ρημαδιό. Μεγάλο μειονέκτημα σε ένα τόσο πανέμορφο άλσος, με άξιους επιχειρηματίες.
-Βλέπω τα Τρία Πέντε Πηγάδια να παραμένουν ένα πάρκινγκ ρημαγμένων τροχόσπιτων.
-Τους ξενώνες και τα ξενοδοχεία να λειτουργούν κυρίως τις Απόκριες και να «φυτοζωούν» σχεδόν τους υπόλοιπους μήνες.
-Την ανεργία να κατατρώει την πόλη, να θέλουν πολλοί να φύγουν, ακόμα και στη δική μου, τη μεσήλικη ηλικία…
-Βλέπω κλειστά μαγαζιά και άλλα που κινδυνεύουν να κλείσουν…βλέπω μια «νεκρή» αγορά που έχασε τη σύνδεση της με τον υπόλοιπο νομό αλλά και τις όμορες περιοχές.
-Τους αγρότες να τρέχουν για χρόνια μόνοι τους στα υπουργεία, χωρίς έστω την συμπαράσταση με φυσική παρουσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής για τη διεκδίκηση αιτημάτων μας. Τα ροδάκινα της Νάουσας ξεχάστηκαν και έδωσαν τη θέση τους στα ροδάκινα του Βελβεντού, ενώ κάθε άνοιξη κάνει θραύση η Βέροια και ο ανθισμένος της κάμπος, εμείς πουθενά!
-Βλέπω να υλοποιούνται έργα οδοποιίας αστικής και αγροτικής τους τελευταίους μήνες λίγο πριν τις εκλογές . Πάλι καλά θα πεις…!
-Βλέπω πως η τουριστική προβολή δρομολογείται στο παρά πέντε των εκλογών, ασθμαίνοντας, με λάθος σλόγκαν …πάλι καλά θα πεις! Χρειάζεται όμως επαναπροσδιορισμός και στόχευση.
-Βλέπω μια περιοχή που ενώ έχει τόσο πλούσιο πολιτισμό, δεν έχει αναδειχθεί όπως θα έπρεπε.
-Και επειδή πολιτισμός είναι και η συμπεριφορά μας στις αδέσποτες ψυχές … δεν μπορώ να μην δω το τεράστιο πρόβλημα της πόλης με τα αδέσποτα ζώα που πεινασμένα και τρομαγμένα, κινούνται ως κουφάρια στην πόλη της Νάουσας…βλέπω την πλήρη αδιαφορία από τους ιθύνοντες της πόλης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και οι εθελοντές φιλόζωοι θα έπρεπε να έχουν βραβευτεί για την προσπάθεια που κάνουν εντελώς μόνοι τους.

Κύκλε των υβριστών άσε τη λάσπη και σήκωσε τα μανίκια. Αν δεν θέλεις να συμμετέχεις κάθισε στην άκρη…άφησε, όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο να προχωρήσουν ΜΑΖΙ, να συνεργαστούν την επόμενη μέρα και να αναδείξουν τη Νάουσα, ώστε να ξαναβρεί τον βηματισμό της.

Εμείς τα «ξένα» σώματα, ωστόσο και δικά της παιδιά, είμαστε εδώ και πάντα με διάθεση για να βοηθήσουμε.
Κύκλε των υβριστών …εμείς τη λάσπη σου, θα την κάνουμε χώμα και λίπασμα δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί είμαστε πολλοί και από οποιαδήποτε θέση, θα είμαστε Μαζί!”

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.