Εκδηλώσεις του δήμου Νάουσας για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Τα αγροτικά προϊόντα της Νάουσας και πιο συγκεκριμένα το μήλο και το ακτινίδιο θα “πρωταγωνιστήσουν” την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η νέα δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της δράσης “Ζω την πόλη μου – Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”.
Στο κέντρο της Νάουσας θα στηθεί μια γιορτή, όπου θα προσφέρονται φρούτα από τους συνεταιρισμούς και τους φρουτέμπορους της περιοχής, γαστρονομικές λιχουδιές από εστιάτορες και ζαχαροπλάστες, ενώ θα περιλαμβάνονται μουσικά δρώμενα και αθλητικές δράσεις για παιδιά. Οι συμμετέχοντες, κάτοικοι και επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εκδηλώσεις λέγοντας παράλληλα “stop” στη χρήση του I.X. αυτοκινήτου.
“Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τα ισχυρά φρούτα της περιοχής μας, τα μήλα και τα ακτινίδια. Είναι η περίοδος που τελείωσε η συγκομιδή. Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούμε την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, με στόχο την καθιέρωση της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, έχουμε προγραμματίσει σεφ και εστιάτορες να παρουσιάσουν πολλές συνταγές με βάση τα δύο αυτά φρούτα. Έχουμε επίσης ένα δυνατό πολιτιστικό πρόγραμμα με κρουστά και πολλές αθλητικές δράσεις”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας.
Η αρχή της συγκεκριμένης δράσης “Ζω την πόλη μου – Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” ξεκίνησε τον Οκτώβριο, με τον δήμαρχο να τονίζει πως έχει “αγκαλιαστεί” από τους κατοίκους. “Κλείνουμε το κέντρο της πόλης μία ημέρα το μήνα, καθώς είναι ένας τρόπος να εκπαιδεύσουμε τους δημότες μας ώστε να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Το ενδιαφέρον είναι πως και στους δρόμους που δεν απαγορεύεται η χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου αρχίζει και μειώνεται η κίνηση”, είπε ο κ.Καρανικόλας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών της Νάουσας από τις 10:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

 

https://www.amna.gr/macedonia/article/404713/Mila-kai-aktinidia-protagonistes-stis-ekdiloseis-tou-dimou-Naousas-gia-tin-Imera-Choris-Autokinito?fbclid=IwAR1MAc8vDRpWvmxkRWOS7KObhw7nylF66y3v9HW79oX3oJ1nq3UED9poT7w

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.