ΕΝΑ μαζί’, είναι το όνομα του συνδυασμού του Νικόλα Καρανικόλα, που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στο ‘Χρ΄. Λαναράς’ (αίθουσα Έρια) τη διακήρυξη αρχών της ομάδας του. Ε.Ν.Α., από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Ειρηνούπολη-Νάουσα-Ανθέμια, στη βάση ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και της αναγκαίας ισόρροπης ανάπτυξης, όπως τόνισε.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο κ. Καρανικόλας εστίασε περισσότερο στον δικό του σχεδιασμό, παρά στην κριτική της σημερινής διοίκησης. «Θα φροντίσουμε και ως διοίκηση να μιλάμε μόνο για το μέλλον» τόνισε, κάνοντας λόγο ωστόσο για διοικητικές και αναπτυξιακές αστοχίες στον δήμο, για διαιρεμένους ανθρώπους και απόσταση των κατοίκων του κάμπου με την πόλη, αλλά και στάσιμο καράβι του δήμου, με πολλές καταιγίδες.

«Εμείς δεν θα πούμε ότι παραλάβαμε καμένη γη, αλλά θα προσπαθήσουμε βελτιώσουμε τα πράγματα» υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας.

Βασικό μέλημα ο σχεδιασμός

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε στη συνέχεια ότι ο σχεδιασμός είναι βασικό μέλημα της διοίκησής του. Αναφέρθηκε σε κάποιες ιδέες που ήδη δουλεύονται αυτόν τον καιρό από την ομάδα του, όπως ένας πολυχώρος τεχνολογιών για όλα τα παιδιά (ίσως στο ‘Κιόσκι’), η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας (ειδικά για το άλσος μίλησε για έναν οργανωμένο χώρο αναψυχής με ηλεκτρικά ποδήλατα, σύγχρονες παιδικέ χαρές κ.λπ.), ο επανασχεδιασμός του ελεύθερου και χώρου στην πόλη σε σχέση με τους πεζούς και όχι τα αυτοκίνητα, ένα μουσείο μνήμης με την πλούσια παράδοσης της Νάουσας, ενώ στον τομέα του τουρισμού δεσμεύθηκε για κύματα τουριστών όλων των ειδών, συνεδρίων, σεμιναρίων και δια βίου μάθησης.

Ο κ. Καρανικόλας μίλησε επίσης για σχεδιασμό αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών στη βάση του σεβασμού της ταυτότητας της πόλης, για έξυπνους κάδους απορριμμάτων με αισθητήρες, για ευφυή διοίκηση και εξυπηρέτηση των ζητημάτων των δημοτών με τεχνητή νοημοσύνη (πενταψήφιο νούμερο επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων) κ.ά.

«Όραμά μας είναι μια ανθρώπινη πόλη θετικών συναισθημάτων, ένας δήμος φιλικός, ένας δήμος Πολιτισμού» τόνισε κλείνοντας ο κ. Καρανικόλας, ζητώντας την ενδυνάμωση του συνδυασμού του ενόψει των εκλογών.

Τον υποψήφιο δήμαρχος προλόγισε η εθελόντρια του συνδυασμού Έλλη Πολάκη, διαβάζοντας το πλούσιο βιογραφικό του.

50155042_384080872166944_12374045592911872_n.jpg
50259572_632516933870513_2838460967287783424_n.jpg
( πηγή: https://www.pena.press/home/xj7xel8yw9frd5yayr2sbftn6wgaaj )