Με ένα βιώσιμο σύστημα ‘έξυπνης πόλης’ στις αποσκευές του;

Μπορεί να μην έχει ακόμη ανακοινώσει οριστικά την υποψηφιότητά του για τον δήμο Νάουσας, ωστόσο οι κατά καιρούς δημοσιεύσεις του στο προσωπικό του προφίλ και η εν γένει παρουσία του στα τοπικά δρώμενα συντείνουν στο ότι η τελική ανακοίνωση δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά. Ο λόγος για τον καθηγητή του ΑΠΘ Νίκο Καρανικόλα, που με αφορμή αφιέρωμα του ηλεκτρονικού “Cuardian” στα Τρίκαλα ως “την έξυπνη πόλη που δεν χρειάζεται να ξέρεις έναν πολιτικό να γίνει κάτι”, αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο:

“Λέμε και ξαναλέμε ότι δεν πρέπει να χρειάζεται να γνωρίζεις και να μιλάς στον εκλεγμένο για να γίνεται η δουλειά σου. Αυτός μπορεί να είναι και ο στόχος μιας έξυπνης πόλης. Ευτυχώς έστω και λίγοι εκλεγμένοι δήμαρχοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σωστά. Η έξυπνη πόλη πρέπει πρώτα από όλα να έχει εγκαταστήσει ένα ευφυές, σοβαρό, αξιόπιστο, ισότιμο και δημοκρατικό σύστημα διαδραστικής επικοινωνίας με τους πολίτες. Και στα Τρίκαλα βέβαια χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμα…”

Μάλιστα ο Νίκος Καρανικόλας υπόσχεται λεπτομέρειες για τα βήματα εγκαθίδρυσης και υλοποίησης ενός τέτοιου βιώσιμου συστήματος για μεσαίες πόλεις στο επόμενο διάστημα.

 

( πηγή: https://www.pena.press/home/ak3nc6em2x733zsf4tkmjta2reczzm )

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.

Νικόλας Καρανικόλας