Την απόφαση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Νάουσας ανακοίνωσε ο Νικόλας Καρανικόλας

Την απόφαση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης στα τοπικά ΜΜΕ ο Ναουσαίος αναπηρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ. Νικόλας Καρανικόλας.

 

Η πλήρης δήλωση του

« Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,

Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφιο για την θέση του Δημάρχου όλων των Ναουσαίων, τόσο της πόλης όσο και των κοινοτήτων του Δήμου της Ηρωικής πόλης μας, στις ερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση μου αυτή είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης με κίνητρο το ενδιαφέρον και την αγάπη μου για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η ανησυχία και η απογοήτευση συγγενών και φίλων για την πορεία του Δήμου μας, ήταν τα κίνητρα που εδώ και πολλούς μήνες με κινητοποίησαν ώστε να αρχίσω να διερευνώ μαζί με μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων, τόσο τα πραγματικά προβλήματα, όσο και τις βιώσιμες και εφικτές λύσεις που μπορούν να προταθούν.

Ο προβληματισμός όλων μας για την οικονομική υποβάθμιση, την απουσία οράματος, την έλλειψη προτάσεων τόσο στα καθημερινά προβλήματα, όσο και στα προβλήματα ανεργίας και αεργίας, ο διχασμός που υπάρχει στην κοινωνία, η ανεπάρκεια ουσιαστικού διαλόγου ήταν αυτά που με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου. Για μένα είναι μια πρόκληση απέναντι στις «ηγεμονικές» τακτικές της διοίκησης του Δήμου, με κύριο εργαλείο μου την συνεργασία με όλα τα κύτταρα του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας. Πιστεύω ότι κάθε ζήτημα απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση, που δίνει την δυνατότητα και για την βέλτιστη λύση. Στόχος μου είναι ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του, με σεβασμό σε κάθε δημότη.

Παρόλο που ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας (εργάστηκα πάνω από 10 έτη ως μηχανικός), τελικά με κέρδισε η έρευνα. Βρίσκομαι στον ακαδημαϊκό χώρο πολλά χρόνια και είμαι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εμπειρία μου, οι γνώσεις και η εξειδίκευσή μου, μέσα από πολυετείς σπουδές, μου δίνουν το δικαίωμα να θέσω την υποψηφιότητα μου και να διεκδικήσω την ψήφο σας.

Ιδιαίτερα απευθύνομαι σε όλους/ες εσάς τους δημότες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και πέραν από συντεχνιακά ή οικονομικά συμφέροντα, να έρθετε να συζητήσουμε και να αγωνισθούμε μαζί. Ο τόπος μας χρειάζεται όλες και όλους. Μέσα από ανοικτές διαδικασίες μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας μας. Υπάρχει θέση και ενεργός ρόλος για κάθε μία και κάθε έναν που επιθυμεί να συμβάλλει στο αγώνα που αρχίζουμε. Αναζητούμε την συνεργασία με νέους ανθρώπους, όχι αποκλειστικά σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία. Ο συμμετοχικός σχεδιασμός άλλωστε, αποτελεί βασικό κομμάτι της πρότασης μας.

Πολύ σύντομα θα έχω τη χαρά να γνωριστούμε σε μια μαζική εκδήλωση και να ανοίξουμε έναν γόνιμο διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Από τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, πρώτος αλλά μεταξύ ίσων και εξ ονόματος όλων των στενών φίλων και συνοδοιπόρων, σας καλώ να είστε δίπλα μας σε ένα ταξίδι που ξεκινά σήμερα:                              Γιατί η ανάπτυξη μας αφορά όλους.

                                          Γιατί η αλληλεγγύη χτυπά στην καρδιά μας.

                                          Για ένα Δήμο ουσιαστικά ευφυή και καινοτόμο.

                                          Για μια κοινωνία περισσότερο δεμένη και ανθρώπινη».

Με εκτίμηση,

Δρ. Νικόλας Καρανικόλας

Αναπλ. Καθηγητής Α.Π.Θ.

e-mail: info@karanikolas.gr

 

( πηγή: http://www.naousanews.gr/index.php/naousa/naousa-politiki/item/9753-tin-apofasi-tou-na-einai-ypopsifios-dimarxos-naousas-anakoinose-o-nikolas-karanikolas )

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.

Νικόλας Καρανικόλας