ΤΣΑΡΝΟΥΧΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΓΑΒΡΙΛΟΣ)

Γεννήθηκα το 1974 στη Νάουσα όπου και κατοικώ μόνιμα. Είμαι το δεύτερο παιδί του Βασιλείου Γ. Τσαρνούχα και της Θεοφανής Α. Σταμπουλού και έχω μία μεγαλύτερη αδερφή, την Ευαγγελία Β. Τσαρνούχα .Τα παιδικά και μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα όλα στη Νάουσα( 1Ο Νηπιαγωγείο, 1Ο Δημοτικό, 1Ο  Λάππειο Γυμνάσιο, 1Ο  Γενικό Λύκειο). Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1Ο  πτυχίο) και του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών(2Ο πτυχίο) καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του ίδιου Ιδρύματος (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία την περίοδο 2003-2004. Εργάστηκα ως συμβασιούχος νοσηλευτής στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας για 8 μήνες (2005-2006), ως νοσηλευτής στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τρεις μήνες (2006) και ως νοσηλευτής ΜΕΘ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για σχεδόν 12 μήνες (2006-2007) από όπου έφυγα λόγω του διορισμού μου στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, στο οποίο εργάστηκα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για 6 μήνες (2007-2008) μέχρι τον διορισμό μου στο Νοσοκομείο Νάουσας (2008). Από το 2008 έως το 2020 υπηρέτησα στην Καρδιολογική Κλινική της Νάουσας και το 2020 προάχθηκα στη θέση του Υποδιευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Νάουσας, της πολυπληθέστερης Υπηρεσίας του Νοσοκομείου με περισσότερους από 130 υπαλλήλους.

Το 2021, το Νοσοκομείο Νάουσας κέρδισε για το σύνολο των Υπηρεσιών του, δύο πρώτα πανελλήνια βραβεία στα Hellenic Health Awards εξαιτίας της εξαιρετικής επίδοσης και ανταπόκρισής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Συνδικαλιστική και Θεσμική Δράση:

(2010-2012) – Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας

(2012-2014) – Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του πρώτου ενιαίου διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Ημαθίας, όπως προέκυψε από την συνένωση των δύο υγειονομικών μονάδων Βέροιας και Νάουσας

(2014-2016) – Εκλεγμένος πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας

2014 και 2017 – Εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Νοσοκομείου Νάουσας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)

2022 – Εκλεγμένο μέλος του κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας

Από το 2018, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Νάουσας

Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρίνα Θ. Γερανού με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο κορίτσια την Θεοφανή και την Στέλλα 4,5 και 3 ετών αντίστοιχα.

Λόγοι συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο:

Αποφάσισα να δεχτώ την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Καρανικόλα για συστράτευση μαζί του στο συνδυασμό Ε.Ν.Α. για δύο λόγους και μία ενδόμυχη παρόρμηση. Ο πρώτος λόγος είναι ότι εμπιστεύθηκα τον ίδιο τον Νικόλα Καρανικόλα, ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα διαλεκτικό, ομαδικό, που ξέρει να ακούει και να προσπαθεί φιλότιμα να οδηγήσει σε συνθέσεις διαφόρων απόψεων, στοιχείο που θεωρώ ως θεμελιώδες προτέρημα τόσο στην πολιτική όσο και στην ηγεσία γενικά.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την Νάουσα. Το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης κατά τις τελευταίες περίπου τρεις δεκαετίες προκάλεσε την αποβιομηχάνιση της πόλης οδηγώντας την σε μια παρατεταμένη διαχρονική φάση παρακμής. Όμως η εποχή που τώρα διανύουμε μοιάζει με ιστορικό σταυροδρόμι. Παρά τις γενικά αντίξοες συνθήκες, διαφαίνεται μία σοβαρή πιθανότητα αναστροφής καθώς η βαθειά τάση του παγκόσμιου εμπορίου ξαναφέρνει την περιοχή μας στο προσκήνιο της ιστορίας. Αυτή ακριβώς την ευκαιρία είναι αναγκαίο να την εκμεταλλευτούμε ώστε να ανακόψουμε την φθορά που απειλεί την πόλη με ισόβιο τέλμα. Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο. Πρέπει όμως -και υπό προϋποθέσεις μπορούμε – να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ελκύσουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μόνο αυτό μπορεί στρατηγικά να θεραπεύσει την παρατεταμένη κρίση που βιώνουμε τοπικά κι έτσι και οι πολλές άλλες δράσεις που μία αυτοδιοίκηση αναπτύσσει να φέρουν καρπό. Η εσωτερική μου παρόρμηση έγκειται στην αγάπη μου για την πολιτική ως φορέα παραγωγής έργου και μετάδοσης ιδεών. Με συγκινεί ιδιαίτερα η σκέψη ότι συμμετέχω σε κάτι που παράγει αποτέλεσμα με σκοπό να κάνει κατά το δυνατό καλύτερη τη ζωή της κοινότητας, της πόλης, της χώρας στην οποία ζω. Η αίσθηση ότι μπορεί να συμβάλω στη διαμόρφωση αυτού που αύριο θα είναι το πλαίσιο ζωής των παιδιών μας με γεμίζει ευθύνη… και προσδοκία…

Με τιμή,

Τσαρνούχας Γαβριήλ

Νοσηλευτής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Νάουσας

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.