Εργα Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας δουλέψαμε σθεναρά και καταφέραμε να «τρέξουν» σημαντικά έργα. και παράλληλα να εγκριθούν σημαντικές μελέτες έργων, που θα οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στη Νάουσα και σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητές μας.

Προχωράμε με σχεδιασμό, όραμα και φέρνουμε χειροπιαστά αποτελέσματα ώστε τα επόμενα χρόνια να αλλάξει η εικόνα με σύγχρονα μέσα στις υποδομές του δικτύου και στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΝ.

Οι διαστάσεις του νερού στον Δήμο μας είναι πολλές. Περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστορικές.

Το νερό είναι ζωή αλλά η ποιότητα του νερού είναι υγεία.

Με έναν διαφορετικό πλέον χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η διοίκησή μας, κατάφερε να σχεδιάσει, να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει έργα και μελέτες, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, με τα βασικότερα εξ’ αυτών να είναι τα ακόλουθα:

 

  • Έργο αποχέτευσης οικισμών Γιαννακοχωρίου – Μαρίνας Δήμου Νάουσας

εγκρίθηκε στις 13.04.2023 από το   «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»  ύψους  8.016.129,00 € (χωρίς ΦΠΑ).

Η  μελέτη και όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την χρηματοδότηση του εγκεκριμένου έργου, το οποίο σύντομα θα δημοπρατηθεί,   αποτελούν έργο   της σημερινής δημοτικής αρχής και διοίκησης της ΔΕΥΑΝ .

  • Κατασκευή εξωτερικών αποχετευτικών αγωγών μεταφοράς λυμάτων οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 5.499.492,85 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε επί θητείας της σημερινής διοίκησης.  Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς υπολείπονται 50m από τα συνολικά 18km του δικτύου.

  • Μελέτη – Κατασκευή κοινής ΕΕΛ των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου –  Πολυπλατάνου, με προϋπολογισμό 3.266.045,19 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2011 και δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε επί θητείας της σημερινής διοίκησης.  Βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

  • Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού και ανίχνευση διαρροών δικτύου ύδρευσης και βελτίωση ποιότητας νερού του Δήμου Νάουσας (ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΙΙ ) στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 3.257.728,00 € .

Αποτελεί εξολοκλήρου έργο της  σημερινής διοίκησης (η μελέτη, η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου). Βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

  • Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και μείωσης μη τιμολογούμενου νερού, σε ψηφιακούς υδρομετρητές του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νάουσας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.945.446,40 €

Αποτελεί εξολοκλήρου έργο της σημερινής διοίκησης του Δήμου Νάουσας (η μελέτη, η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου).  Βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

  • Εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε.Υ.Α. Νάουσας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 555.599,90 € +250.000,00 €

Βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και αποτελεί εξολοκλήρου έργο της σημερινής διοίκησης (η μελέτη, η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου).

  • Αναβάθμιση ΕΕΛ Δ.Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.827.865,00 €.

Τροποποιήθηκε η μελέτη του έργου, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής  στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης.

  • Μονάδα Πρωτοβάθμιας Επεξεργασίας Νερού Νάουσας» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ύψους 2.250.000,00€.

Το έργο σχεδιάστηκε από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ (επί προεδρίας Ι. Παρθενόπουλου) και εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε επί θητείας της σημερινής διοίκησης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του και βρίσκεται στην επιτροπή διαγωνισμού όπου γίνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών του αναδόχου.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι έργα ύψους 1.597.198,60 € που σχεδιάστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, τα οποία ωστόσο δημοπρατήθηκαν, ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής τους  από την διοίκησή μας (αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών υποδομών, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων υδροδότησης σε κοινότητες κ.ά).

Μείωση τιμολογίου της ΔΕΥΑΝ

Επισημαίνεται ότι κατά την περίοδο της πανδημίας με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έγινε άμεση μείωση στην χρέωση της υπερκατανάλωσης νερού κατά 63,33%. Αυτό επιτεύχθηκε με την αύξηση των κυβικών μέτρων νερού, που περιλαμβάνονται στα πάγια τέλη ύδρευσης και  αποχέτευσης. Η αύξηση των κυβικών μέτρων νερού εντός των  παγίων τελών προήλθε έπειτα από την ανάλυση των λογαριασμών όλων μας και την διαπίστωση ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας της Νάουσας πλήρωνε τέλη υπερκατανάλωσης, ενώ στην ουσία κάλυπτε τις βασικές ανάγκες καθημερινής λειτουργίας του νοικοκυριού του.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και οφείλουμε ως διοίκηση να το παρέχουμε στο σύνολο των δημοτών. Η πρόσβαση στο νερό άλλωστε είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Από την άλλη η ανάπτυξη του δικτύου, η εξέλιξη των δομών της ΔΕΥΑΝ, η διασφάλιση της ποιότητας του νερού είναι αναγκαίες δράσεις που εμπεριέχουν κάποιο δεδομένων κόστος που όλοι μας οφείλουμε να σεβόμαστε.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.