Γιορτες Νερου

Οι «Γιορτές Νερού» αποτελούν μια όμορφη μουσική διαδρομή στα «μονοπάτια» του πολιτισμού, που χαράξαμε το καλοκαίρι του  2022, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, καθιερώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων, όπου καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό, στο πλατανόδασος του Αγίου Νικολάου.

Στόχος μας η ανάδειξη του πανέμορφου και βραβευμένου αυτού τοπόσημου του δήμου μας, μέσα από την θεσμοθέτηση ενός σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος που αγκάλιασαν από την πρώτη κιόλας χρονιά δημότες και επισκέπτες, δίνοντας δυναμικά το «παρών» στις περσινές εκδηλώσεις.

Το 2ο Φεστιβάλ – «Γιορτές Νερού» φιλοξενεί και το φετινό καλοκαίρι (2023) καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσικά σύνολα, τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα και αγαπημένες μουσικές μπάντες, που θα απολαύσουν οι συμπολίτες μας και επισκέπτες, στο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο του Άλσους Αγίου Νικολάου, δίπλα στις όχθες του ποταμού της Αράπιτσας.

Η φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Π.Ε. Ημαθίας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, το τετραήμερο 28 – 31 Ιουλίου αλλά και με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο τέλος του καλοκαιριού, έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, καθώς τα έσοδα από μια εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσοκομείου της πόλης μας.

Οι «Γιορτές Νερού» θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται τα επόμενα χρόνια με σκοπό να αποτελέσουν ένα φεστιβάλ εθνικής κλίμακας το οποίο θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την χώρα. Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα δούμε και άλλες συνοδευτικές ενέργειες στήριξης του νέου αυτού θεσμού για τον Δήμο μας.

Καλούμε τους δημότες και τους επισκέπτες να αγκαλιάσουν και φέτος το μουσικό αυτό Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον πολιτιστικό θεσμό για τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.