Ηλεκτρονικο Καινοτομο «εργαλειο» για την Υιοθεσια Αδεσποτων Ζωων

Τον Ιούνιο του 2020 δημιουργήσαμε σε μια από κοινού προσπάθεια με τους «Φίλους των Ζώων Νάουσας», στον ιστότοπο του Δήμου Νάουσας, το ηλεκτρονικό καινοτόμο «εργαλείο» για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες κάθε ηλικίας για το σημαντικό αυτό θέμα.

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα, στις αρχές της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας (Απρίλιος 2020), η πιλοτική λειτουργία της πρότυπης ηλεκτρονικής εφαρμογής «ΑΤΛΑΣ» https://strays-care-naoussa.hub.arcgis.com/ για την σίτιση και την φροντίδα αδέσποτων ζώων. Επίσης, την ίδια περίοδο είχε τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή του «Χάρτη φροντίδας των αδέσποτων» με τα σημεία όπου είχαν τοποθετηθεί ταΐστρες, οι οποίες παρακολουθούνται από ομάδα φιλόζωων και εθελοντών και με την εποπτεία της δημοτικής αρχής, για την επάρκεια των ζωοτροφών, ιδιαίτερα τις περιόδους που είχαν επιβληθεί οι αυστηροί περιορισμοί μετακινήσεων (καραντίνα) λόγω της εξάπλωσης της νόσου covid.

Σε μια πολιτισμένη κοινωνία η φροντίδα και η μέριμνα για την προστασία των αδέσποτων ζώων πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα πολιτικής. Η διοίκησή μας, σε συνέργεια με τους «Φίλους των Ζώων Νάουσας» και με εθελοντές, συνεχίζει μέχρι σήμερα και με αμείωτο ενδιαφέρον τις δράσεις που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν στα αδέσποτα ζώα και την φροντίδα τους.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.