Καταφυγιο Αδεσποτων Ζωων Συντροφιας

Το ζήτημα της διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί από την αρχή της θητείας μας με ιδιαίτερη ευαισθησία αφενός σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των δημοτών μας και αφετέρου στην τήρηση και εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Για πρώτη φορά επί της διοίκησής μας και μετά από πολλά χρόνια γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα στην υλοποίηση των υποδομών για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας.

Τον Ιανουάριο του 2023 υπογράψαμε τη σύμβαση για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, το οποίο θα κατασκευαστεί σε γήπεδο, που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τ.Κ. Πολυπλατάνου, προκειμένου να φιλοξενήσει αδέσποτα ζώα, ενώ το κτίριο θα διαθέτει και κτηνιατρείο, που είναι απαραίτητο για την περίθαλψη των ζώων.

Νιώθουμε ικανοποίηση που προχωράμε σε ένα τόσο σημαντικό έργο, το οποίο θα ανακουφίσει σημαντικά τον δήμο μας  στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το θέμα των αδέσποτων ζώων είναι ένα από τα κυρίαρχα ζήτημα παιδείας. Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδι που μπορεί να το βαρεθούμε και να το εγκαταλείψουμε, αλλά έχουν δικαιώματα όπως όλα τα όντα σε αυτόν τον πλανήτη. Η απόκτηση των ζώων συντροφιάς  έχει ευθύνη και θα πρέπει να γίνεται απολύτως συνειδητά ακολουθώντας πιστά τα απαραίτητα για τη φροντίδα τους, όπως εμβολιασμός και στείρωση.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.