ΜΠΙΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του ερχόμενου Οκτωβρίου, ο Δήμος μας μπαίνει πλέον σε μία νέα εποχή. Το προηγούμενο παθογόνο, δυσλειτουργικό και ανασταλτικό σύστημα της απλής αναλογικής (το οποίο καταδικάστηκε πρόσφατα και στις εθνικές εκλογές), αποτελεί παρελθόν.

Η νέα δημοτική αρχή, δίχως βαρίδια, θα μπορεί με ενισχυμένη πλέον πλειοψηφία να λαμβάνει τις κρίσιμες για τον τόπο μας αποφάσεις. Θα μπορεί, επίσης, να πορευθεί και να λειτουργήσει θεσμικά και συντακτικά μέσα σ’ ένα ήρεμο κι ομαλό περιβάλλον (κοινωνικό και πολιτικό), απεγκλωβισμένη από τα ασφυκτικά πλαίσια που έθετε μέχρι πρόσφατα και κυρίως κατά τα έτη 2020 και 2021, η δύσκολη για όλους μας περίοδος της πανδημίας. Η σωρεία των νομικών διατάξεων περί αναστολών, παύσεων εργασιών, περιορισμών λειτουργίας των οργάνων, εξ’ αποστάσεως συνεδριάσεων κλπ., αποτελεί πια παρελθόν.

Η σημερινή Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, παρά το προαναφερόμενο δυσλειτουργικό πλαίσιο – με ευθύνες που δεν της αναλογούν – προσπάθησε να συνθέσει, έδωσε αγώνες, συγκρούστηκε, διεκδίκησε και ήδη τα αποτελέσματα αρχίζουν να διαφαίνονται. Σε αρκετές δε, περιπτώσεις, η συνδρομή της κεντρικής πολιτικής διοίκησης υπήρξε σημαντική. Σίγουρα υπήρξαν λάθη και παραλείψεις και δεν πιστεύω να διεκδικεί κανείς το αλάθητο. Ο μόνος, εξάλλου, που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτε απολύτως.

Ζούμε και μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας στον τόπο αυτό. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στα θέματα και τα προβλήματα που βιώνει. Ο τόπος μας πρέπει και μπορεί να γίνει καλύτερος. Όλοι οι συνδυασμοί έχουν κάτι να δώσουν στον τόπο μας κι εκτιμώ όλους τους συνδημότες μου που συμμετέχουν στους συνδυασμούς κι εκτίθενται στην κρίση των συνδημοτών τους. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, εκτίθεμαι κι εγώ. Στις εκλογές του Οκτωβρίου συστρατεύομαι στον αγώνα με τον Δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα και τον συνδυασμό του ¨ΕΝΑ ΜΑΖΙ¨. Προσθέτω τις αγωνίες μου και τους προβληματισμούς μου στην κοινή προσπάθεια και τον αγώνα αυτό και συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος διεκδικώντας την ψήφο των συνδημοτών μου. Πεποίθησή μου είναι ότι ο Δήμαρχος απέδειξε ότι και θέλει και μπορεί να πάει τον Δήμο μας μπροστά, κινούμενος πλέον, μέσα σε ένα ομαλό λειτουργικό περιβάλλον, με ισχυρές πλειοψηφίες, με συνθέσεις από όλους τους χώρους, και με δυνατές συμμαχίες στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στον αγώνα αυτό ζητώ την στήριξή σας.

Με τιμή,
Προκόπης Μπίλης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Νάουσας

Ο Προκόπης Μπίλης είναι δικηγόρος. Έχει δικηγορικό γραφείο στη Νάουσα από το έτος 2001. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκεί όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, με κατεύθυνση το Διοικητικό Δίκαιο. Υπήρξε Τακτικός Καθηγητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας από το 2005 μέχρι το 2012 (όταν και ανεστάλη η λειτουργία της σχολής), καθώς επίσης, των Τμημάτων Επιμόρφωσης Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου δίδαξε Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο και Λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την περίοδο 2014 – 2019 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας συμμετέχοντας με την ιδιότητά του αυτή και στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., καθώς και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάουσας.

Είναι γιος του Τάσου Μπίλη και της Μαρίας Παπακωνσταντίνου, έγγαμος με την Ειρήνη Τέμα του Λαζάρου, με την οποία έχουν δύο τέκνα ηλικίας 17 και 15 ετών.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.