Χιονοδρομικο Κεντρο 3-5 Πηγαδια

Η διοίκησή μας έδωσε μεγάλο αγώνα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Χιονοδρομικού μας  Κέντρου «3-5 Πηγάδια»  τόσο με τις σθεναρές της θέσεις στα απανωτά δημοτικά συμβούλια, που έγιναν για το εν λόγω θέμα,  ώστε να προχωρήσει η  διενέργεια ενός  άρτιου  διαγωνισμού για την εύρεση ενός επενδυτικού σχήματος για το χιονοδρομικό μας κέντρο.

Και τα καταφέραμε. Έτσι, λοιπόν,  μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής δημοπρασίας και όλων των σχετικών διαδικασιών, άνοιξε ο δρόμος της αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια», καθώς προχωρήσαμε τον Ιανουάριο του 2022 στην υπογραφή  της σύμβασης για την μακροχρόνια εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια», μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας  «Ορεινός Τουρισμός». Η εταιρεία ήδη έχει προχωρήσει σε σημαντική ανακαίνιση των χώρων και συνεχίζει προς αυτήν την κατεύθυνση και σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.

Από την πλευρά μας, ως δημοτική αρχή, συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τον σχεδιασμό και την προσπάθειά μας για την  αναβάθμιση του Χιονοδρομικού μας Κέντρου που αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Ειδικότερα, το χιονοδρομικό μας παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού αναβατήρων. Παράλληλα, απαιτείται άμεσα εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου συστήματος τεχνητής χιόνωσης που αδυνατεί να ανταποκριθεί με βιώσιμους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους στις ήπιες χειμερινές συνθήκες των τελευταίων ετών, εξαιτίας της μεταβολής των χαρακτηριστικών του κλίματος γενικότερα και ειδικότερα στις ορεινές περιοχές, όπου παρατηρείται μείωση των χιονοπτώσεων.

Με την εκπόνηση των απαραίτητων τεχνικών μελετών, ο Δήμος Νάουσας έχει ωριμάσει την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» που περιλαμβάνει υποέργα προϋπολογισμού 24.524.720 ευρώ, τα οποία αιτηθήκαμε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία διαβίβασε τον φάκελο στην Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων για έλεγχο κρατικών ενισχύσεων και αναμένουμε να δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία για την πολυπόθητη αυτή χρηματοδότηση.

Με σεβασμό στην προστασία του Βερμίου, του ιστορικού και όμορφου βουνού μας και με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του Δήμου μας, η αξιοποίηση του χιονοδρομικού μας είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε να αποτελέσει ξανά η ευρύτερη περιοχή «πνεύμονα» ανάπτυξης.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάζετε να επικοινήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.